100% biologische Hojicha groene thee
LAND VAN HERKOMST: Japan
SMAAK: zoete karamel met houtachtige tonen
KLEUR: karmijnbruin
HOJICHA: KYOTO GEROOSTERDE THEE
Hojicha is een geroosterde groene thee met een rokerig aroma, een unieke nootachtige karamelsmaak en een diepe karmozijnrode kleur. Na de eerste slok verrast het eerst, daarna wordt het verslavend. De uniek andere smaak, zonder de typische bitterheid van groene thee, spreekt liefhebbers van zwarte thee vaak aan. De productie is gebaseerd op een methode om bladeren te roosteren die in 1920 in Kyoto is ontwikkeld en waarvan de naam “hoji-cha” (ほうじ茶), vertaald als “geroosterde thee”, is afgeleid.
KWALITEITEN VAN HOJICHADoor het unieke productieproces is Hojicha een thee met een laag cafeïnegehalte, die verloren gaat tijdens het branden. Het kan ook in kleine hoeveelheden worden gedronken door kinderen en zwangere vrouwen. Het wordt vooral gewaardeerd om zijn unieke smaak en aroma, maar het heeft ook veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. Samen met andere Japanse groene theesoorten is het ook een bron van catechines en antioxidanten. Het drinken van hojicha verbetert de spijsvertering en helpt het verouderingsproces door het hele lichaam te vertragen, het te ontdoen van gifstoffen, het “slechte” cholesterol te verlagen, het suikergehalte binnen het normale bereik te houden, tanden en tandvlees gezond te houden en zelfs de stemming te verbeteren. De bladeren bevatten goed verdragen vitamine C, bètacaroteen, foliumzuur, kalium, calcium en fosfor.
HOE MOET JE HOJICHA THEE BEREIDEN? HOEVEELHEID THEE: 2-3 g auf 150 ml WATERTEMPERATUUR: 75-90°C ZETTIJD: 1-3 min AANTAL INFUSIES: 3