Drink hem nu of bewaar hem tot 20 jaar. Het wordt aanbevolen om de wijn een half uur te decanteren. Remelluri is een prestigieus wijnhuis gevestigd in Labastida, in Rioja Alavesa, en sinds 1967 eigendom van de familie Rodríguez. De wijngaarden van het bedrijf, die op biologische wijze worden verbouwd, strekken zich uit over 100 hectare wijngaard, verdeeld over ongeveer 150 percelen die allemaal afzonderlijk worden gevinifieerd. De wijngaarden hebben een ideale ligging in terrasvormige amfitheaters op het zuiden, op hoogtes tussen 590 en 805 meter, beschermd tegen de winden en vorst uit het noorden. De Rioja Reserva van wijnhuis Remelluri is een blend van Tempranillo, Garnacha en Graciano met toevoeging van twee witte druiven zoals Viura en Malvasía, die elegantie en balans toevoegen. De druiven worden handmatig geoogst in wijngaarden die volgens het biologische regime worden verbouwd. In de kelder vindt de spontane gisting plaats met inheemse gisten in een mengsel van staal en eikenhout. De afgewerkte wijn rijpt vervolgens 21 maanden in vaten. De wijn heeft een heldere en intense kleur met kersenrode tinten. Het aromatische profiel onthult tonen van wilde aardbeien, aromatische kruiden en specerijen. In de mond heeft hij een medium volle body, hij is breed, soepel en elegant. De afdronk is lang en smakelijk. Probeer hem eens met tagliatelle met eekhoorntjesbrood of konijn met kruiden.