In Turkije en daarbuiten wordt de mokka van Mehmet Efendi beschouwd als het topproduct bij uitstek op het gebied van traditionele Turkse koffie. Het is gebaseerd op 100% fijnste arabica's, die op traditionele wijze zeer donker worden gebrand en daarna tot een fijn poeder worden gemalen. Vervolgens wordt het verpakt in een praktische zak van 100 gram. De sterke en pittige mokka wordt bereid in een zogenaamde cezve, een eenvoudige metalen theepot met een handvat. Ongeveer 5 - 6g koffiepoeder wordt hierin gegoten met 65ml water en suiker naar smaak en op het fornuis aan de kook gebracht. Het resulterende schuim kan worden afgetapt en aan het kopje worden toegevoegd om aan het eind een mooie crema te creëren. Na een of twee keer koken wordt de hele inhoud, inclusief het bezinksel, in het kopje geleegd en traditioneel na de maaltijd gedronken. Mehmet Efendi was de eerste die kant-en-klare koffie verkocht in Istanbul. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1871 en is een van de beroemdste koffiehuizen van Istanbul.