Kombucha wordt gemaakt van verse thee, rietsuiker en een levend ferment. Dit levende ferment is een mix van verschillende bacteriën en gisten die de suiker ‘opeten’. Tijdens het gistingsproces ontstaan onder andere zuren, gisten en enzymen.
Mattisson KombuchaDe basis van deze Kombucha is groene thee aangevuld met rozenbottel bloesem, lindebloesem en hibiscusbloesem. Door het speciale proces van fermenteren bevat de kombucha minder dan 0,2 gram restsuiker per 100 ml. Bij het fermenteren ontstaat er een licht bruisje in de drank. De kombucha wordt niet gepasteuriseerd.
Voordelen KombuchaKombucha bevat levende probiotica bacteriën, oftewel je goede darmbacteriën. Deze vormen een belangrijk onderdeel van de darmflora.
Bouw het drinken van Kombucha langzaam op om te kijken hoe je lichaam erop reageert.
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in biologische voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder biologische superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.