Nitrietzout of colorozout is bij uitstek geschikt voor het maken van worst en vleeswaren. Nitrietzout voorkomt bacteriegroei en zorgt voor een aantrekkelijke kleur van het vlees. Nitrietzout zorgt er verder voor dat de houdbaarheid van het vlees verlengd en wordt het vlees minder temperatuurgevoelig wordt. Nitrietzout verkrijgbaar in de handige strooibus, hersluitbare 1 kilo verpakking of voordelige zak van 25 kg.
Zelf worst maken met nitrietzoutEen hulpmiddel bij het maken van worst, dat is nitrietzout eigenlijk. Het remt de groei van salmonella en andere bacteriën. Een bijkomend voordeel van nitriet is dat het zorgt voor een mooie rode kleur van je worst / vlees. Tevens zorgt nitriet voor een chemische conservering door de gevoeligheid van oxidatie van onverzadigde vetten te verminderen. Nitrietzout is dus onmisbaar wanneer je zelf een worst wilt gaan drogen.
Gebruik van nitrietzoutGebruik per kilogram vlees niet meer dan het receptuur aangeeft. Bij overmatig gebruik brengt het enige risico's met zich mee die slecht zijn voor je gezondheid. Streef daarom altijd na een correcte hoeveelheid want dan blijft je vlees ook langer houdbaar.
Nitrietzout kopen bij Van Beekum SpecerijenDit zout wordt ook gebruikt in ons Zeeuws spek pakket. Het nitrietzout 0.6% wordt verpakt in een zak en altijd netjes bij je thuisbezorgd. Heb je vragen over nitrietzout?
Neem dan contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen met al je vragen over Nitrietzout en onze andere producten.
Voedingswaarden & IngrediëntenIngrediënten: zout, conserveermiddel (E250)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie
0
kJ
Energie
0
kcal
Vetten
0
g
- waarvan verzadigde vetzuren
0
g
Koolhydraten
0
g
- waarvan suikers
0
g
Vezels
0
g
Eiwitten
0
g
Zout
97,5
g
De beste dag om Nitrietzout 0.6% te kopen, is vandaag!