NHP Physalis 500 mg puur - Kruidenpreparaat Physalis of Inca bessen, het antioxidant- en eiwitrijk fruit. De Latijnse naam is physalis peruviana, maar waarom die naam werd gekozen is nog altijd onduidelijk. In het Nederlands spreekt men van Lampionplant. Wat wel logisch is. Andere namen zijn: Aztec berry, Peruvian cherry, Chinese gooseberry, Indian gooseberry, ribes gooseberry, cape gooseberry, giant ground berry, golden berry, aguaymanto, uchuva, uvilla, pok pok, poha, rashbari, en ras. Al die namen werden ontleed aan de streek van hun afkomst, met name vooral Colombia, Peru, Ecuador en Chili. De bes is uitzonderlijk lang houdbaar, 30 à 45 dagen op kamertemperatuur. Wat voor bessen heel uitzonderlijk is. In de koelkast zijn ze zelfs tot 60 dagen houdbaar. Van oorsprong is deze bes een tropische plant en werd jarenlang als gewone voeding op lokale markten verkocht. Intussen is de Inca bes de hele wereld aan het veroveren, en wordt ze in talrijke landen, Zuid-Afrika, Jamaica, India, Tur