Lactoferrine is een lichaamseigen ijzerbindend eiwit dat onder meer voorkomt in de slijmvliezen, de luchtwegen en het maagdarmkanaal. Het woord ‘lacto’ verwijst naar de rijkste bron: melk. ‘Ferrine’ verwijst naar het belangrijke vermogen van lactoferrine om zich aan ijzer te binden.
Naast het vermogen om ijzer te binden, heeft lactoferrine ook antimicrobiële, ontstekingsremmende en immuunmodulerende eigenschappen. Deze eigenschappen maken het een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en de algehele gezondheid.
Als mens krijgen we kort na de geboorte grote hoeveelheden lactoferrine binnen via colostrum, de eerste moedermelk. Ook latere moedermelk bevat nog altijd zeer veel lactoferrine vergeleken met de hoeveelheid die we binnenkrijgen uit zuivel. Ons lichaam kan zelf ook lactoferrine aanmaken. We kunnen deze aanmaak stimuleren door op nuchtere maag te bewegen, bij voorkeur door krachttraining met de armen.
Waar zit lactoferrine in?Je lichaam maakt zelf lactoferrine aan, maar kan soms en in bepaalde omstandigheden wel wat extra gebruiken. Bij het consumeren van bewerkte voeding is er een kans dat dit een negatieve invloed heeft op de voorraad van lactoferrine. Ook bij regelmatige stress en weinig beweging kan van invloed zijn op de menselijke voorraad van lactoferrine.
Lactoferrine van FrieslandCampinaFrieslandCampina is een coöperatie waarin boeren gezamenlijk eigenaar zijn, wat je terugziet in hun visie en aanpak. Het bedrijf zet zich in om hoogwaardige zuivelproducten en gespecialiseerde ingrediënten van melk te leveren, met een focus op duurzaamheid en kwaliteit. Door de coöperatieve structuur vloeien opbrengsten terug naar de boeren, wat bijdraagt aan het behoud van traditionele kennis en betrokkenheid.
Met innovatieve productietechnieken en samenwerking met toonaangevende wetenschappers, biedt FrieslandCampina ingrediënten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. De recente uitbreiding met een ultramoderne productiefaciliteit onderstreept hun toewijding aan het ontwikkelen van veilige, effectieve producten. Dankzij deze samenwerking kunnen wij bij Mattisson onze klanten voorzien van lactoferrine van uitzonderlijke kwaliteit, gehaald uit verse melk.
Binnen FrieslandCampina Ingredients wordt gewerkt aan het ontwikkelen en verfijnen van melkbestanddelen die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid. Lactoferrine, een eiwit dat van nature in melk voorkomt, is daar een goed voorbeeld van. FrieslandCampina heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als expert in het veilig en efficiënt isoleren van lactoferrine, wat wereldwijd wordt toegepast in babyvoeding en voedingssupplementen.
Mattisson lactoferrine capsulesMattisson lactoferrine is 95% zuiver en zit verpakt in maagzuurresistente capsules die pas openen in de darmen. Hiermee garanderen we het behoud van de werkzaamheid. Dit product is vrij van LPS (lipopolysacharide). LPS is een stof die van nature in lactoferrine voorkomt, maar de werking van het eiwit vermindert.
Dit supplement bevat 300 mg lactoferrine per capsule, maar bij zwaardere behoefte kun je ook kiezen voor onze 500 mg variant.
Over Mattisson
Mattisson is begonnen in 2001 en is gespecialiseerd in biologische voedingssupplementen en superfoods. Inmiddels is Mattisson uitgegroeid tot een gewaardeerd merk met een complete range aan natuurlijke producten. Mattisson biedt een breed scala aan producten aan, waaronder biologische superfoods, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, oliën, zaden, noten, bessen en andere gezondheidsproducten & supplementen. Deze producten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.