De Capucijner of kapucijner is een plant die tot de erwten behoort. De kapucijner lijkt een beetje op een kruising tussen een tuinboon en doperwt. Ze heeft een zachte smaak, is iets minder zoet dan de doperwt en niet zo bitter en weeïg als de tuinboon. Kapucijners zijn erg lekker in een salade of in combinatie met hamblokjes, uienringen en mosterd!
De Blauwschokker is een klimkapucijner met een fors en hoog gewas en lange peulen. Van de plant zijn de bloemen purper, de peulen paars en de rijpe zaden bruingeel. De kapucijner is makkelijk zelf te telen en heeft dezelfde teeltwijze als bij doperwten. Voor een vroege oogst kunt u vanaf half januari gaan beginnen met voorzaaien onder glas. Laat de voorgezaaide planten eerst afharden voordat u ze eind maart gaat uitplanten. Voor een latere oogst kunt u vanaf de maart direct in de volle grond zaaien op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt. Aangezien het een klimkapucijner is heeft de plant wel iets nodig om ertegen omhoog te kunnen groeien. Teel de kapucijner dan ook aan gaas voor de juiste ondersteuning en begeleiding.
Specificaties:
Inhoud: 90 gram
Kiemduur in dagen: ca. 14
Zaaitemperatuur: ca. 15 ºC
Rijafstand: 10 cm
Zaaidiepte: 1 cm
Zaaien onder glas: januari t/m maart
Zaaien in de vollegrond: maart t/m mei
Oogsttijd: juni t/m augustus