Windmill BBQ S 2L - Dutch Oven - Gietijzer - Small
Windmill BBQ S 2L - Dutch Oven - Gietijzer - Small

Windmill BBQ S 2L - Dutch Oven - Gietijzer - Small

39,95
Laagste prijs inclusief verzending
Welkoop.nl
Shopscore(0)
39,95
€5,954-8 dagen
Snelste levering
bol.com
Shopscore(39k+)
47,41
Gratis1-3 dagen

Specificaties

EAN8720726688321
MateriaalGietijzer
FormaatKlein

Beschrijving

De pannen zijn gemaakt van duurzaam gietijzer. Dit zorgt voor optimale warmtegeleiding en houdt de warmte goed vast. Bij de juiste behandeling volgens gebruiksaanwijzing gaan de pannen een leven lang mee. Beschikbaar in 3 maten. 2,1 liter, 2,5 liter en 3,8 liter. Doordat de BBQ pan geen pootjes heeft kun je alle gemakken van een Dutch oven gebruiken en beschadigt je rooster of convector niet. Daarnaast is de binnenkant van de deksel voorzien van een stippenpatroon, wat ideaal is voor stoofgerechten. De stippen zorgen er namelijk voor dat het vocht terug valt in het gerecht. Perfect te gebruiken op barbecue, open vuur, stoves, houtskool en briketten maar natuurlijk ook binnenshuis op gas, inductie, keramisch koken en oven vanwege de gladde onderkant. De knop is geschikt voor temperaturen tot maximaal 200℃, wil je hoger gaan kijk dan naar onze RVS knoppen verkrijgbaar in 2 maten. RVS Dekselknop S en RVS Dekselknop L. Maak heerlijke stoofperen met port of je favoriete Dutch Oven gerecht bijvoorbeeld Rengdang uit de Dutch Oven. Het eerste gebruik; Inbranden Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je ''The Windmill Cast Iron Conditioner en Seasoning'' en een katoenen doek nodig. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzeren producten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen. Volg de volgende stappen: Stap 1: Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog. Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. ** Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.) Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200˚C. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik. * Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. **De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst! LET OP: Dompel een hete pan niet onder in koud water: dit kan een thermische schok veroorzaken, waardoor het product kan barsten of beschadigd raken.