Windmill Dutch oven - Broodoven - Gietijzer
Windmill Dutch oven - Broodoven - Gietijzer

Windmill Dutch oven - Broodoven - Gietijzer

49,95
Laagste prijs inclusief verzending
Welkoop.nl
Shopscore(0)
49,95
Gratis4-8 dagen
Snelste levering
bol.com
Shopscore(39k+)
52,46
Gratis1 dag

Specificaties

EAN8720726688512
MateriaalGietijzer
FormaatKlein

Beschrijving

De Loaf'n Bread Dutch Oven is speciaal ontworpen om heerlijk vers brood in te bakken.Ons favoriete brood is het Fryske Sûkerbôle. We vinden dit brood zo lekker dat we het recept in de deksel hebben gegoten zodat je deze altijd bij de hand hebt.De Loaf'n Bread Dutch Oven is niet alleen perfect voor brood, je maakt er vanalles in zoals lasagne, gehaktbrood, paté, cake etc. Je kunt deze 2 liter gietijzeren pan ook als kleine Dutch oven gebruiken. Vanwege de opstaande rand kun je eenvoudig houtskool, briketten of brandende stukjes hout op de deksel plaatsen zodat je de perfecte boven verwarming creëert.Het eerste gebruik; InbrandenWanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je ''The Windmill Cast Iron Conditioner en Seasoning'' en een katoenen doek nodig. Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en andere gietijzerenproducten dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.Volg de volgende stappen:Stap 1: Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog.Stap 2: Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 180˚C, plaats het product circa 15 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. **Stap 3: Als het product heet is smeer je met een katoenen doek het volledige product in met een dunne laag conditioner. (De deksel dus ook! De knop van onze BBQ pannen is van bakeliet! Die hoef je dus niet te seasonen.)Stap 4: Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200˚C. Zodra het product stopt met walmen kun je het laten afkoelen tot kamertemperatuur.Herhaal stap 2 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product klaar voor gebruik.* Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben.**De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst!LET OP: Dompel een hete pan niet onder in koud water: dit kan een thermische schok veroorzaken, waardoor het product kan barsten of beschadigd raken.